Farstorps GoIF/Hästveda IF

Referat: Helsingborgs AIS (9m) - Farstorps GoIF/Hästveda IF

Helsingborgs AIS – Farstorp/Hästveda
1-15
Den här matchen är ordinarie reporter från sportredaktionen försatt ur spel av Helsingborg. Matchen skulle ha spelats kl 14;00 och reportern la in ett kalas direkt efter match. Helsingborg flyttade fram matchen till kl 16;30 för att få ihop ett slagkraftigt lag och därför fick reportern kasta in handuken och lämna över pennan.
Matchen spelades på Norrvalla IP i Helsingborg. En anläggning med en fin plan som gjord för skönspel. Dock saknades det lite faciliteter som kaffe mm. Nåja matchen kom igång och det märktes redan från start att Farstorp/Hästveda var revanchsugna efter förra veckans snöpliga förlust. Tjejerna startade i ett rasande tempo och med det rätta flytet i passningarna lät inte det första målet vänta på sig länge. Efter värsta klapp, klapp spelet så var matchen i praktiken redan avgjord efter 15 minuter. Då stod det nämligen 0-4 på tavlan.
När domaren, som gjorde en helgjuten insats satte pipan i munnen och meddelade att första halvlek var över stod det 9-0 till Farstorp/Hästveda.
Hur motiverar man ett lag till en 2:a halvlek när man har ett sådant övertag? Frågan gick till tränaren:
-Ny match i andra halvlek och det står 0-0 på tavlan. Nu får vi se om vi kan prestera 9 mål även i denna match.
Andra halvlek startar och tjejerna spelar sidled, bakåt, lite fram och så sidled och bakåt igen. Ajdå…..Tjejerna har tittat på Spaniens matcher i VM. Passningsspelet är säkert, men precis som för Spanien straffade det sig och Helsingborgs snabba forward får tag på bollen och löper ifrån försvaret. Ensam med Julia, som ersatte semesterfirande Emilia i målet, gjorde hon inget misstag utan plötsligt stod det 1-0 eller 1-9.
Gjorde detta Farstorp/Hästveda oroligt? Svar NEJ!! Gasen trampades i botten igen och efter 80 spelade minuter blinkade det 1-15 på resultattavlan.